over

Welkom op de website van Rijk van Ervaring, een onderdeel van Stichting Stjoer

Rijk van Ervaring is dé plek waar mensen hun persoonlijke ervaring en kennis over herstel kunnen delen, waar mensen verbinding kunnen maken met anderen om persoonlijke ontwikkeling en herstel te bevorderen.  

Bij Rijk van Ervaring vind je persoonlijke ervaringsverhalen, (h)erkenning en informatie over psychische en/of sociale kwetsbaarheden. 

Rijk van Ervaring is een onderdeel van Stichting Stjoer, een vrijwilligersorganisatie in de provincie Friesland. Bij Stichting Stjoer en dus ook Rijk van Ervaring, werken vrijwilligers met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid aan hun persoonlijke ontwikkeling en herstel. Dit vrijwilligerswerk komt ten goede aan andere mensen met een kwetsbaarheid. Voor en Door noemen we dat. Stichting Stjoer heeft ook veel andere projecten: Buurtkamers en sociale inloopvoorzieningen in heel Friesland, PC Probaat, en het Maatjesproject. Stichting Stjoer zoekt verbindingen met andere organisaties, om het meedoen van (kwetsbare) burgers in Friesland te bevorderen.

 Kijk op onze website voor meer informatie https://stjoer.frl/

Meinte:

“Ik heb mijn verhaal met Rijk van Ervaring gedeeld omdat ik het belangrijk vindt dat er meer openheid en begrip komt voor mensen met psychische problemen en al zou ik er maar één iemand mee helpen…daar doe ik het voor!”

Rijk van Ervaring maakt ervaringsverhalen over psychische kwetsbaarheden toegankelijk voor iedereen. Niemand kan een ervaring met psychische en/of sociale kwetsbaarheid en het proces van herstel, beter verwoorden dan diegene die het zelf heeft meegemaakt. Het delen van je eigen, unieke, persoonlijke herstelproces geeft betekenis aan je eigen verhaal, werkt ondersteunend voor anderen en bevordert maatschappelijk begrip en betrokkenheid.  

Rijk van Ervaring werkt vanuit de kracht van ervaring en kennis.